Fysio- & Manuele therapie Van Roosmalen

Het eerste consult

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken.

Als u zonder verwijzing komt vindt er eerst een screening plaats. Tijdens de screening wordt uw klacht uitgevraagd en wordt er gekeken of er een indicatie is voor fysiotherapie. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts.

Bij een indicatie fysiotherapie volgt er na de screening een intake en lichamelijk onderzoek. We kijken niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoeken tevens waardoor de klacht ontstaat. Daarnaast wordt er gekeken of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die verband houden met de klacht. Aan de hand van de uitkomsten wordt samen met u, een behandelplan opgesteld, een prognose gegeven en een afspraak voor een vervolg behandeling gemaakt.

Ook kan een huisarts of specialist u verwijzen. Er vindt dan geen screening plaats, dit heeft de verwijzend arts al gedaan. De werkwijze bij verwijzing is gelijk aan het bovenstaande na de screening.
Therapieën
Praktijk

In onze praktijk staat de patiënt met de zorgvraag centraal. Wij hechten eraan om samen met de patiënt tot een oplossing van het klachtenbeeld te komen of, indien dit niet mogelijk is, tot een optimale leefsituatie rekening houdend met de eventuele beperkingen van de patiënt.
» lees verder

© 2024 Van Roosmalen Fysiotherapie | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Website door LaatR.IT