Fysio- & Manuele therapie Van Roosmalen

Mulligan Concept therapie

Fysiotherapeuten gebruiken het Mulligan Concept om pijnvrij te kunnen mobiliseren. Mulligan Concept Therapie gaat uit van zogeheten ‘standsproblemen’ of ‘sporingsproblemen’, in gewrichten die klachten geven tijdens het bewegen.

Bij behandeling met deze therapie worden therapeutische handelingen gedaan en gelijktijdig voert de patiënt actieve bewegingen uit. Met behulp van de juiste duw-, trek- of schuiftechniek, eventueel met behulp van een tractieband, kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen.

De behandeling geeft direct verbetering van de houdings-/ bewegingsklachten en het resultaat is langdurig. Een behandeling is geheel pijnvrij en wordt daarom als zeer prettig ervaren. Het Mulligan Concept kan eventueel ondersteund worden met Medical Taping.

Door het aanbrengen van subtiele positieveranderingen aan de verschillende gewrichtsonderdelen wordt gezocht naar een pijnvrije uitgangspositie. Vanuit deze positie wordt vervolgens geprobeerd of de beweging of handeling die in het onderzoek de klachten veroorzaakte nu actief en pijnvrij mogelijk is. De cliënt heeft bij deze aanpak vaak een duidelijk actievere rol en heeft ten allen tijde controle over hetgeen met hem gebeurt.

Door dit pijnvrij herhalen van een daarvoor pijnlijke beweging wordt gebruik gemaakt van de "memory-functie" van het gewricht. Er wordt een combinatie gemaakt van enerzijds een passief manuele techniek met anderzijds een actieve beweging van de persoon zelf. Vaak nog extra gestuurd met een speciale tractie band. Mulligan Concept Therapie is gericht op het zogenaamde PILL effect (Painless, Instant result en Long Lasting).
Therapieën
Praktijk

In onze praktijk staat de patiënt met de zorgvraag centraal. Wij hechten eraan om samen met de patiënt tot een oplossing van het klachtenbeeld te komen of, indien dit niet mogelijk is, tot een optimale leefsituatie rekening houdend met de eventuele beperkingen van de patiënt.
» lees verder

© 2024 Van Roosmalen Fysiotherapie | Disclaimer | Privacy | Sitemap | Website door LaatR.IT